Световният номер 2 Рафаел Надал започна с резонна победа участието си на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Шанхай с общ награден фонд 3 240 000 долара.

В изцяло испански сблъсък от втория кръг на надпреварата “Ел Торо”, който е поставен под номер 1 в основната схема, без проблеми отстрани сънародника си Гийермо Гарсия-Лопес с 2:0 сета, в отделните части 6/3, 6/2.

Двубоят на централния корт в китайския мегаполис премина изцяло под диктовката на Рафа Надал, който за целия мач даде само една възможност за брейк на Гарсия-Лопес, а от своя страна реализира цели четири брейка, които се оказаха повече от достатъчни за крайната победа.

Така в спор за място на четвъртфиналите левичаря от Майорка ще се изправи срещу германеца Флориан Майер, който вчера малко изненадващо отстрани аржентинеца Давид Налбандиян.

Друг изненадващ резултат в Шанхай се получи днес в сблъсъка между борещия за място във финалния Мастърс Жо-Вилфред Цонга и младата японска надежда Кей Нишикори, като “самурая” стигна до престижна победа с 2:1 сета.

Резултатите до момента:

Шанхай
II кръг:
Томаш Бердих 6 6
Радек Щепанек 4 3
Давид Ферер 7 7
Милош Раонич 5 6
Хуан Карлос Фереро 4 6 6
Фернандо Вердаско 6 3 2
Кей Нишикори 6 6 6
Жо-Вилфред Цонга 7 4 4