Днешната програма от предпоследния за сезона турнир от сериите “Мастръс 1000” в Шанхай с общ награден фонд 3 240 000 долара предвижда да се изиграят останалите двубои от втория кръг.

След двудневна почивка на корта се връщат основните претенденти за трофея Рафа Надал и Анди Мъри, които в неделя играха финал на силния тенис турнир в Токио.

Днес Рафа ще стартира кампанията си в Шанхай с мач срещу сънародника си Гийермо Гарсия-Лопес, от когото загуби миналата година на полуфиналите в Банкок.

Все пак “Ел Торо” има положителен баланс срещу този съперник и надали днес ще позволи да се стигне до някаква изненада, още повече че Лопес не е във върхова спортна форма.

Последният мач на централния корт ще противопостави Анди Мъри на Дмитрий Турсунов. Британецът е във впечатляваща серия от два поредно спечелени турнира, като единствената му загуба от близо два месеца насам бе на полуфиналите във Флашинг Медоус.

Не по-малко интересно се очертава да бъде и на Грандстенд, където ще се изиграят сблъсъците между Давид Ферер и Милош Раонич, както и изцяло чешкият двубой между Томаш Бердих и Радек Щепанек.

Ето и програмата на по-интересните двубои за днес:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Стейдиъм   Грандстенд
9.00 ч. Хуан Карлос Фереро 9.00 ч. Юрген Мелцер
  Фернандо Вердаско   Сантяго Хиралдо
следва Кей Нишикори следва Милош Раонич
  Жо-Вилфред Цонга   Давид Ферер
не преди Рафа Надал следва Радек Щепанек
13.00 ч. Гийермо Гарсия-Лопес   Томаш Бердих
не преди Анди Мъри не преди Фелисиано Лопес
15.00 ч. Дмитрий Турсунов 13.00 ч. Алекс Богомолов