Заемащият 49-та позиция в световната ранглиста Бърнард Томич поднесе голямата изненада в днешната състезателна програма от супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Шанхай с общ награден фонд 3 240 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата австралиецът постигна престижна победа над поставения под номер 5 в основната схема Марди Фиш с 2:1 сета, в отделните части 4/6, 6/1, 6/4.

Въпреки че загуби първата част Томич, който все още няма навършени 19 години, показа завидна зрялост и самочувствие успя да обърне негативния развой на събитията и след убедителното 6/1 и 6/4 да сътвори пълен обрат и да запише втората си победа над тенисист от топ 10.

Интересно е да се отбележи, че двамата застанаха един срещу друг само преди няколко дни на четвъртфиналите в Токио, където американецът стигна до крайната победа, но днес Томич взе сладък реванш и постави сериозна въпросителна около визата на Фиш за финалния Мастърс в Лондон.

В опит да продължи великолепното си представяне и да намери място сред осемте най-добри в надпреварата Бърнард Томич ще се изправи срещу победителя от двубоя между Александър Дългополов и Алберт Рамос.

Останалите резултати от днес:

Шанхай
I кръг:
Юрген Мелцер 6 6
Иван Любичич 4 2
Райън Харисън 6 6
Виктор Троицки 3 3
Милош Раонич 6 6 7
Микаел Лодра 7 2 6
II кръг:
Николас Алмагро 7 6
Томи Робредо 5 3
Жил Симон  6 6
Алберт Монтанес 1 1