Световната номер 7 Саманта Стоусър записа неубедителен старт на международния тенис турнир на твърда настилка в Осака (Яп) с общ награден фонд 220 000 долара.

След като вече си гарантира мястото между осемте най-добри в Истанбул по всичко изглежда, че австралийката е решила да посъхрани силите си преди решителните сблъсъци край Босфора и днес бе на път да запише конфузна загуба още в първия кръг на надпреварата в Япония.

Все пак до сензация не се стигна и след 2 часа и 15 минути игра поставената под номер 1 в основната схема Стоусър успя да пречупи квалификантката от Тайланд Напован Лерчевакарн за крайното 6/3, 3/6, 7/5.

Така в спор за място на четвъртфиналите шампионката от Откритото първенство на САЩ ще се изправи срещу представителката на домакините Мисаки Дой, която още вчера постигна чиста победа над Коко Вандевеге.

Междувременно мястото си във втория кръг на турнира си осигуриха и други две от претендентките за титлата – Анжелика Кербер и Ярмила Гайдишова, които отстраниха съответно Куруми Нара и Айко Накамура.

Резултатите от днес:

Осака
I кръг:
Олга Говорцова 6 2 6
Юнг-Ян Чан 1 6 4
Ерика Сема 6 6
Манди Минела 3 3
Анжелика Кербер 6 6
Куруми Нара 2 1
Ярмила Гайдишова 6 6
Айко Накамура 0 1