Тази седмица в китайския мегаполис Шанхай ще се проведе предпоследният за сезона турнир от сериите “Мастърс 1000” с общ награден фонд 3 240 000 долара.

Няколко срещи от първия кръг се изиграха още вчера следобед, но вниманието на всички приятели на българския тенис ще бъде насочено към двубоите днес, между които ще е и мачът на първата ни ракета Григор Димитров.

Хасковлията имаше шанса да стартира кампанията си в Шанхай срещу състезател, преминал през ситото на квалификациите и по точно срещу турчина Марсел Илхан, който към момента заема 114-то място в световната ранглиста.

Двамата премериха сили само преди два месеца на Мастърса в Синсинати, където Димитров стигна сравнително безпроблемно до крайното 6/3, 7/5.

Ако успее да отстрани Илхан, освен че ще прибави 45 точки за класацията на професионалистите, хасковлията ще има възможността евентуално да се изправи срещу бившия номер 1 Анди Родик, който в първия кръг ще срещне квалификанта Йен-Сун Лу.

Двубоят между Григор Димитров и Марсел Илхан е втори от програмата на Show court и се очаква да започне около 9.30 ч. българско време, като най-вероятно ще може да се наблюдава на живо в интернет.

Ето и програмата на по-интересните двубои за днес: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Стейдиъм   Грандстенд
9.00 ч. Еренст Гулбис 9.00 ч. Бърнард Томич
  Давид Налбандиян   Кевин Андерсън
следва Анди Родик следва Томи Робредо
  Йен-Сун Лу   Стефан Боли
не преди Ли Же следва Доналд Янг
13.00 ч. Фернандо Вердаско   Мао-Зин Донг
не преди Михаил Южни не преди Сантяго Хиралдо
15.00 ч. Хуан Карлос Фереро 13.00 ч. Иван Додиг