Световният номер 4 Анди Мъри стана последният тенисист, попълнил финалното каре на Откритото първенство на Япония, което се провежда в Токио и е с общ награден фонд 1 214 500 долара.

След като по-рано днес Рафа Надал, Марди Фиш и Давид Ферер си осигуриха своето място на полуфиналите, преди минути британецът успя да отстрани с 2:0 сета Давид Налбандиян, в отделните части 6/4, 7/5 и също се класира за предпоследната фаза от надпреварата.

Мъри се намира в невероятна серия, като успя да спечели 19 от последните си 20 двубоя, а днес за пореден път демонстрира изключително стабилна игра от основната линия и много ефективен начален удар.

В първата част британецът успя да реализира една от трите си възможности за пробив, а в собствените си сервис геймове дори не даде възможност на аржентинеца да стигне до ситуация за връщане на брейка.

Началото на втория сет започна с по един ранно разменен пробив, а малко по-късно световният номер 4 отново спечели подаването на Налбандиян и стигна до възможността да сервира за мача в десетия гейм.

Точно в този момент Мъри допусна моментна загуба на концентрация и позволи на южноамериканеца да се върне в мача, но след това спечели останалите два гейма и сложи точка на спора.

Резултатите от днес:

Токио
четвъртфинали:
Марди Фиш 6 6 6
Бърнард Томич 7 4 1
Рафаел Надал 7 6
Сантяго Хиралдо 6 3
Давид Ферер 6 7
Радек Щепанек 2 6
Анди Мъри 6 7
Давид Налбандиян 4 5
полуфинали:
Рафа Надал - Марди Фиш
Анди Мъри - Давид Ферер