Довечера Германия гостува на Турция в квалификация за Евро 2012. Отборът вече се класира, но се цели в историческо за германски тим постижение – десет победи от десет мача в групата.

„Имам една лоша и една добра новина за турците. Лошата е, че ще ги бием. Добрата е, че след това ще бием и Белгия и така ще улесним сегашния ни противник”, каза треньорът на Германия Йоахим Льов на пресконференцията преди двубоя.

За Турция мачът е от голямо значение. Те се съревновават с белгийците за второто място и сега имат две точки повече. Остават им мачове с Германия и Азербайджан, докато Белгия днес приема Казахстан и после гостува на големия фаворит в Дюселдорф.

„Искаме четири точки от последните ни два мача. Германия е голямо препятствие за нас”,призна холандският треньор на турците Гуус Хидинк.

Досега Германия и Турция са играли 20 мача помежду си. Турците печелят първия двубой в историята през 1951 година с 2:1 в Берлин. После обаче германците доминират и имат вече 13 победи (3 равни и 3 загуби).

Най-впечатляващата германска победа е на Световното първенство през 1954 година, когато се стига до познат резултат – 7:2. Преди две години на полуфинала на Евро 2008 Филип Лам вкара победния гол за 3:2 в 90-ата минута.

А през октомври миналата година германците бяха убедителни – 3:0