В интересния мач Турция – Германия тази вечер Томас Мюлер ще напада както обикновено по дясното крило. Но германецът знае, че турците ще се хвърлят много силно в мача.

„Ще е горещ сблъсък. Ако турците не се хвърлят на сто процента, значи имат нещо генерално сбъркано. Ще ни нападат, иначе ще си имат големи проблеми с феновете”, смята Мюлер в интервю за списание Кикер.

„Сигурен съм обаче, че ние ще победим. Вече се класирахме, ще играем с удоволствие. Рекордът 10 победи от 10 мача не е нещо особено, ще ни донесе обаче чест и слава”.

„В последните два мача подадох за пет гола. Радвам се и когато вкарам, но също и когато дам асистенция. Резултатността ми е добра за дясно крило”.

Мюлер има 21 мача за Германия, 7 гола и 12 асистенции. Пет гола вкара на Мондиал 2010, с които стана голмайстор на турнира.

„След световното вкарвам по-рядко, но като дясно крило не си често фронтално срещу вратата. Халфовете ни също вкарват, а пък аз не си спомням да съм изпуснал някое стопроцентово положение”, добави Мюлер.