Довечера в свиреп мач Турция приема Германия. Гостите се класираха, за домакините мачът е на живот и смърт по пътя за Евро 2012.

Турските медии набелязаха за психоатаката преди срещата Месут Йозил. Мразят го, защото избра да играе за Германия. При 3:0 миналата година вкара и гол.

Според вестник Радикал халфът на Реал е помолил треньора Йоахим Льов да не играе. Според други издания след като наставникът отказал, Йозил се направил на контузен.

„Той има проблеми с ахилеса още отпреди последния мач на Реал. Самият Йозил обаче искаше да пътува и да играе, ако е възможно. Той много иска да играе, но ще решаваме медицински”, каза тази сутрин по телевизия ZDF Льов и отхвърли нападките.

„Не съм много добре, имам болки. Но се надявам все някак си да мога да играя”, коментира за вестник Билд самият Йозил.

Преминалият в Реал от Вердер футболист, който става на 23 години след няколко дни, дебютира за Германия през пролетта на 2009 година, има вече 27 мача и 6 гола за националния отбор.

Израслите в Германия футболисти от турски произход са спорни обекти между двете страни. Освен Йозил още и Илкай Гюндоган се реши за Германия. Мехмет Екичи и Йомер Топрак пък избраха Турция.

„Ние уважаваме решението на всеки играч. Те трябва да решат този въпрос със сърцето, а не с тънки сметки в момента къде имат по-добри шансове да се наложат в националния отбор”, коментира принципно Льов по телевизията тази сутрин.