Лидерката в световната ранглиста Каролине Возняцки се класира на четвъртфиналите на супер турнира от категорията “Премиер” в Пекин с общ награден фонд 4 500 000 долара.

В последна среща от третия кръг на надпреварата в китайската столица датчанката, която е поставена под номер 1 в основната схема, успя да постигне чиста победа над Кая Канепи (Ест), в отделните части 6/3, 7/6.

Така Возняцки взе сладък реванш за загубата си от естонката миналата седмица на турнира “Пан Пасифик” в Токио и вече е само на победа от гарантиране на първото си място в ранглистата до края на годината.

Двубоят на централния корт на олимпийския комплекс в Пекин започна изключително равностойно, но за разлика отпреди няколко дни този път Возняцки бе значително по-агресивна и стабилна в разиграванията от основната линия, не позволи на Канепи да налага своето темпо и в крайна сметка взе своето, макар че във втория сет се усети известно колебание в представянето й.

Така в спор за място на полуфиналите Каролине Возняцки ще се изправи срещу италианката Флавия Пенета, която по-рано днес трудно отстрани Доминика Цибулкова с 2:1 сета.

Ето и резултатите от днес:

Пекин
III кръг:
Флавия Пенета 6 4 6
Доминика Цибулкова 1 6 4
Агниешка Радванска 6 6
София Арвидсон 4 2
Мария Кириленко 6 6
Тамира Пашек 1 2
Моника Никулеску 4 6 6
Вържини Разано 6 1 2