Заради контузии в последно време Сами Кедира игра малко за Германия. Миналото лято той се оказа втория печеливш от случая с Михаел Балак, тъй като зае мястото му (Лам пък взе лентата от капитана).

Междувременно Йоахим Льов разчита много на Тони Кроос. Ще е интересно кой ще играе срещу Турция в петък. Кедира обаче отсега е обиден.

„Тази дискусия в Германия ми е много интересна. Започнаха да говорят за мен. За човек, който напоследък не можеше да участва в мачовете, за човек, който игра редовно преди това, и то с успех. За човек, който е титуляр в Реал Мадрид”, избухна Кедира пред списание Шпортбилд.

„Всичко това изведнъж се постави под въпрос, защото не участвах в 2-3 мача. Това е жалко. Това е липса на уважение – да се говори за мен в мое отсъствие. И е нечестно спрямо постиженията ми в последните години”.

Острият тон показва, че Кедира се страхува за титулярното си място в състава на Йоахим Льов. Опасенията му са основателни.

Относно критиката на треньора му в Реал Жозе Моуриньо относно червения картон срещу Леванте Кедира обясни:

„Вторият жълт картон наистина беше глупост от моя страна. Но Моуриньо ме викна после настрана и ми каза, че е доволен от играта ми и че картонът е вече забравен”.