Първо бяха съотборници в Байерн, после в националния отбор. При баварците Марио Гомес стана титуляр, за Германия титуляр бе Миро Клозе.

Сега обаче и двамата са във форма и мястото на преминалия в Лацио (5 гола и 5 асистенции в седем мача) нападател не е много сигурно. Морио Гомес също вкарва гол след гол за Байерн.

„Радвам се за Гомес, знам колко е важно за нападателя да бележи. Но аз не се страхувам от никого. Всичко зависи само от мен”, каза Клозе в разговор с вестник Билд.

Германия преследва десет победи от десет мача в квалификацията за Евро 2012. След гостуването на Турция в петък следва домакинство на Белгия.

„Сега искам да поставя рекорд с отбора и да спечелим всички десет мача в квалификационната група. След това ще говоря с треньора за бъдещето ми”.

„Преди европейското първенство няма да решавам нищо. Но докато съм здрав и изпитвам удоволствие – искам да играя”, постанови нападателят.

Клозе преследва вечния рекорд на Герд Мюлер по отбелязани голове в националния отбор. В момента той има 62 гола от 112 мача. Мюлер е пръв с 68 попадения.