Шампионът от миналата година Рафаел Надал започна с очаквана победа защитата на титлата си от международния тенис турнир на твърда настилка в Токио с общ награден фонд 1 214 500 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата испанецът, който е поставен под номер 1 в основната схема, не даде никакви шансове на състезаващия се с “Уайлд кард” представител на домакините Го Соеда, побеждавайки го с 2:0 сета, в отделните части 6/3, 6/2.

Рафа изигра един почти перфектен първи сет, в който доминираше изцяло, реализира две от петте си възможности за пробив, а в собствените си сервис геймове дори не даде шанс на Соеда да стигне до ситуация за връщане на брейка.

Във втората част “Ел Торо” отново не даде особени поводи за съмнение в превъзходството си, въпреки че пред японеца се откриха цели три възможности за пробив, които той така и не успя да оползотвори.

Така след малко повече от час и половина игра Рафа Надал стигна до крайния успех, като във втория кръг на турнира ни предстои изключително любопитен сблъсък между световния номер 2 и многообещаващия канадец Милош Раонич.

Резултатите до момента:

I кръг:
Милош Раонич 6 6 7
Юичи Сугита 7 3 6
Ернест Гулбис 6 3 7
Лукаш Кубот 3 6 5
Бърнард Томич 7 7
Виктор Троицки 6 6
Давид Ферер 6 6
Кей Нишикори 4 3
Давид Налбандиян 6 6
Лукаш Росол 1 1