Световният номер 2 Рафаел Надал, който утре стартира кампанията си на турнира Rakuten Japan Open Tennis Championships в Токио, взе участие в благотворителната програма на ATP “Aces for Charity”.

Средствата от инициативата на световната тенис асоциация за мъже ще бъдат разпределени между фондациите на Рафаел Надал, Давид Налбандинян и в специален благотворителен фонд в помощ на пострадалите от разрушителното земетресение в “страната на изгряващото слънце”.

На специална церемония в японската столица един от шефовете на ATP - Брад Древет връчи лично чековете на двамата тенисисти, а от името на благотворителната фондация, безвъзмездната помощ получи директора на турнира в Япония и две от общо 200 дечица от засегнатите от земетресението райони, специални гости на турнира.

“За мен и особено за моята фондация този жест е особено важен. Ние работим усилено над няколко проекта и този чек със сигурност ще ни помогне много” – сподели Рафа Надал при връчването му.

“Много съм щастлив, защото всяка подобна помощ е от огромно значение за нашата фондация” - не скри благодарността си и Давид Налбадинян.

“Тези средства ще ни помогнат да довършим много от започнатите неща и не мога да не споделя, че винаги е приятно, когато станеш обект на подобно внимание”.

“ATP Aces for Charity” обяви, че отпуска 12 финансови помощи всека на стойност от по 10 000 долара/евро, които ще бъдат дадени за благотворителни каузи на играчи или турнири, номинирани от АТР.

Други получатели на тези парични помощи са братята Боб и Майк Брайън, Иван Любичич, Томи Робредо, Жо-Вилфред Цонга, както и турнирите China Open, Legg Mason Tennis Classic, Regions Morgan Keegan Championships и др.