Тази неделя ще се проведе надпреварата за Голямата награда на Япония – 15-ти кръг от шампионата при най-бързите мотоциклетисти Мото ГП.

На култовото трасе “Мотеги” Хорхе Лоренцо ще се опита да направи последен опит да съхрани шансовете си за защита на титлата, след като основният претендент за първото място Кейси Стонър има повече от комфортна преднина на върха във временното подреждане от 44 точки.

Все пак от “Ямаха” са обнадеждени за предстоящото състезание и ясно заявиха, че ще преследват максимума в останалите четири страта до края на шампионата.

Самият Кейси Стонър и неговият екип пък имаха известни логистични проблеми и пристигнаха в последния възможен момент в страната на изгряващото слънце, като австралиецът дори пропусна регулярната пресконференция преди началото на уикенда.

За пореден път от тима на “Дукати” изразиха оптимизма си преди началото на кръга, като преди всичко се осланят на традиционно силните резултати на феноменалния Валентно Роси на това трасе.

“Доктора” се е качвал на подиума девет пъти, включително и миналата година, когато завърши трети, а през този уикенд може да разчита на новите си подобрения в предната част на алуминиевото си шаси.

Ето и временното класиране преди старта за ГП на Япония:

  пилот мотор точки
1. Кейси Стонър Хонда 284
2. Хорхе Лоренцо Ямаха 240
3. Андреа Довициозо Хонда 185
4. Дани Педроса     Хонда 170
5. Бен Спийс Ямаха 146
6. Валентино Роси Дукати 139
7. Ники Хейдън Дукати 114
8. Марко Симончели Хонда 106
9. Колин Едуардс Ямаха 90
10. Хироши Аояма Хонда 87