По възможно най-лошия начин завърши кампанията на Мария Шарапова в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир “Пан Пасифик” в Токио с общ награден фонд 2 050 000 долара.

В среща от четвъртфиналната фаза на надпреварата рускинята се изправи срещу Петра Квитова в повторение на финалния им сблъсък от Уимбълдън по-рано това лято.

За съжаление на многобройните приятели на тениса обаче този дългоочакван двубой продължи само 35 минути, след като в осмия гейм рускинята получи неприятна контузия в глезена и бе принудена да се откаже от по-нататъшното си участие.

Така чехкинята почти без игра попадна във финалната четворка, където ще се изправи срещу друга представителка на “Сборная” – Вера Звонарьова.

Преди броени минути пък завърши и последната четвъртфинална среща от програмата на турнира, която противопостави Агниешка Радванска на Кая Канепи.

Естонката бе изключително нервна в началото на мача и не бе конкурентно способна в първия сет, но във втората част загатна за огромния си потенциал и накара полякинята здраво да поработи преди да стигне до победното 6/2, 7/6.

Ето и статистиката от двубоя:

Радванска

Канепи

61

1-ви сервис %

53

1

Асове

7

1

Двойни грешки

3

 5/7

Възможности за пробив

 3/10

 83/152

Общо спечелени точки

 69/152

 

Времетраене: 1.53 ч.