Агниешка Радванска стана последната четвъртфиналистка в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир на твърда настилка “Торай Пан Пасифик” в Токио с общ награден фонд 2 050 000 долара.

В драматичен двубой от третия кръг на надпреварата в японската столица полякинята стигна до пълен обрат срещу бившата номер едно в световния тенис Йелена Янкович – 2/6, 6/4, 6/0.

Началото на срещата бе изцяло за сръбкинята, която започна двубоя много уверено, със стабилна игра от основната линия и мощни ретури, които й позволиха да реализира цели три пробива и напълно заслужено да стигне до убедителното 6/2.

Нещо повече – на старта на втората част Янкович продължи да диктува темпото и дори водеше в резултата до 4/3, когато последва впечатляваща серия от девет поредни гейма за Радванска, с която де факто тя реши двубоя в своя полза.

В интерес на истината обаче трябва да отбележим една изключително интересна ситуация в деветия гейм на втората част, която бе от съществено значение за развитието на мача.

При равенство и сервис на Янкович, топка, очевидно кацнала на линията, бе отсъдена в аут от лайнсмена, но сръбкинята вече бе използвала и трите си възможности за обжалване и нямаше как да се позове на видео повторението.

Това изкара Йелена извън контрол и оттук до края на срещата тя не успя да намери ритъма си на игра и стана лесна плячка за своята опонентка.

Така в спор за място на полуфиналите Агниешка Радванска ще се изправи срещу Кая Канепи, която по-рано днес “хвърли бомбата”, отстранявайки досегашната носителка на трофея Каролине Возняцки.

Статистиката от двубоя:

Радванска

Янкович

62

1-ви сервис %

57

1

Асове

1

2

Двойни грешки

4

 7/10

Възможности за пробив

 5/11

 82/148

Общо спечелени точки

 66/148

 

Времетраене: 1.55 ч.