Лидерката в световната ранглиста и поставена под номер 1 в основната схема Каролине Возняцки започна с измъчена победа тазгодишната си кампания на супер турнира от категорията “Премиер” в Токио с общ награден фонд 2 050 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата датчанката, която е настоящата шампионка, успя да отстрани трудно с 2:1 сета представителката на Австралия – Ярмила Гайдишова, в отделните части 6/1, 6/7, 6/3.

Двубоят на централния корт в японската столица стартира напълно според очакванията, като в първата част Возняцки изцяло контролираше събитията и безпроблемно стигна до убедителното 6/1.

Нещо повече – превъзходството на световната номер 1 продължи и в началото на втората част и когато по всичко изглеждаше, че ще станем свидетели на една протоколна победа от нейна страна, Гайдишова направи забележително връщане в двубоя и с много борба успя да измъкне табрека на втория сет и да възстанови статуквото.

За съжаление на всички австралийски фенове обаче в заключителния трети сет опитът и рутината на Возняцки си казаха думата и до сензация не се стигна, след като датчанката успя да реализира единствената си възможност за пробив и така да сложи точка на този спор, продължил два часа и 15 минути.

В опит да се класира на четвъртфиналите Каролине Возняцки ще се изправи срещу естонката Кая Канепи, която по-рано днес с лекота надделя над Коко Вандевеге – 6/2, 6/2.

Резултати:

II кръг:
Агниешка Радванска 3 6 6
Анжелика Кербер 6 3 3
Пън Шуей 6 6
Кристина Макхейл 0 3
Петра Квитова 6 6
Манди Минела 2 3
Ваня Кинг 6 7
Ан. Павлюченкова 4 6
Ивета Бенешова 6 6
Доминика Цибулкова 4 2