Мария Кириленко победи поставената под номер 6 в основната схема Саманта Стоусър в среща от втория кръг на супер турнира от категорията “Премиер” в Токио с общ награден фонд 2 050 000 долара.

В мач продължил повече от два часа, чаровната рускиня стигна до драматична победа в три сета – 6/2, 4/6, 6/4 и така до известна степен взе реванш от австралийката за поражението си на US Open преди няколко седмици.

Двубоят в японската столица предложи много емоции и миниобрати, като в крайна сметка постоянството и волята за победа, които демонстрира Кириленко, й помогнаха да стигне до ценния успех.

Така в следващия кръг зрителите в Токио ще станат свидетели на един своеобразен фестивал на красотата, тъй като в спор за място на четвъртфиналите една срещу друга ще се изправят две от най-чаровните тенисистки в тура – Мария Кириленко и Ана Иванович.

Самата Иванович по-рано днес успя да отстрани британката Лаура Робсън, въпреки че не стартира по най-добрия начин срещата, но все пак записа чиста победа със 7/5, 6/4.

Резултати:

I кръг:
Пън Шуей 6 6
Джил Крейбас 2 0
Доминика Цибулкова 2 6 6
Магдалена Рибарикова 6 3 0
Кристина Макхейл 7 6
Тамира Пашек 6 3
II кръг:
Виктория Азаренка 6 6
Ирина Бегу 1 3
Клара Закопалова 6 6
Шахар Пеер 3 1
Юлия Гьоргес 6 6
Грета Арн 2 1