Нападателят на Германия и Кьолн Лукас Подолски се изявява много силно тази есен. В шест срещи в Бундеслигата той вкара 4 гола, подава голови пасове.

Той явно преодоля конфликта си с новия треньор на отбора Стеле Солбакен. Норвежецът безцеремонно отне капитанската лента, която Подолски носеше през пролетта.

„Този въпрос отдавна съм го преживял. Освен това в публичното пространство това все беше по-голяма тема отколкото за мен самия”, споделя нападателят пред вестник Билд.

„С треньора се разбираме добре още от първия ден. Той е честен и открит човек, който притежава голяма компетентност, работи много и изисква също толкова много от нас.”

Подолски, който има вече 146 мача и 65 гола за Кьолн в Бундеслигата, е носен на ръце от хората в града, който дружно събираха пари да го откупят от Байерн. Нападателят бе в Мюнхен между 2006 и 2009 година.

„Феновете ни са на-добрите. Правят сензационна атмосфера, направо ми настръхва кожата. Те ме карат да давам всичко от себе си. Щастлив съм, че ме подкрепят така”, каза Подолски.

Нападателят е само на 26 години, а вече има 92 мача за Германия. Той е постоянен избор за националния треньор Йоахим Льов.