Утре вечер Байерн и Манчестър сити ще премерят сили в Шампионската лига. Двубоят в Мюнхен е среща на две финансови философии – дългогодишната разумна икономика на Байерн срещу реката арабски пачки в Сити.

Преди мача шефът на Управителния съвет на баварците Карл-Хайнц Румениге направи интересни бележки около парите на клубовете.

„Когато Манчестър Сити или Челси или там както се казват правят големи трансфери, които струват страшни пари, то движението по веригата удря дори в германската Б-група. Всичко поскъпва: трансфери, заплати и т.н.”, каза босът за германското dradio.

„В резултат на всичко това един анализ на УЕФА показа, че 60% от клубовете в Европа са на загуба. В момента има финансов анти-феърплей”.

„Живеем в свят, в който араби, руснаци, италианци играят драматична роля като правят трансфери с богатствата си, за да подсилят клубовете си. Това не може да е бъдещето на футбола”.

„Този шейх от Манчестър Сити обеща в очите на Мишел Платини, че ще се придържа към правилата. Сега е проверовъчен период. При Интер и Милан може да се вярва на обещанията да спазват правилата. При други клубове обаче доверието по този въпрос е ниско”, визира утрешния противник на Байерн Румениге.