Цвети Пиронкова и Хисела Дулко ще доиграят утре своя двубой от програмата на супер турнира от категорията “Премиер” в Токио с общ награден фонд 2 050 000 долара.

Пловдивчанката се изправи срещу представителката на Аржентина в среща от първия кръг на надпреварата, като мачът бе прекъснат по средата на тайбрека на първия сет при резултат 3:2 в полза на Пиронкова.

Мачът започна равностойно, като сервиращите успяваха да вземат своето до осмия гейм, в който Цвети загуби подаването си (за 3/5) и предостави възможността на Дулко да сервира за сета.

Южноамериканката дори стигна до сетбол, но българката успя да се измъкне от критичната ситуация и да върне пробива, като в последствие докара нещата до тайбрек.

Именно тук, след изиграването на 5 точки, срещата бе прекъсната заради проливния дъжд над японската столица, като организаторите на турнира решиха мачът да се доиграе във вторник, а точният начален час ще стане ясен по-късно днес.

Иначе основната фаворитка за трофея – Мария Шарапова стартира с убедителна победа тазгодишната си кампания в Токио, като в среща от втория кръг отстрани тайландката  Тамарин Танасугарн с 2:0 сета.

Ето и всички резултати до момента:

I кръг:
Ана Иванович 6 6
Анастасия Радионова 4 0
Ярмила Гайдосова 1 6 7
Ребека Марино 6 2 5
Манди Минела 1 6 6
Кимико Дате 6 3 3
II кръг:
Мария Шарапова 6 7
Тамарин Танасугарн 2 5
Марион Бартоли 6 0 6
Аюми Морита 3 6 3