Футболистът на Байерн Брено е в затвора. Той е подозиран, че умишлено е подпалил вилата, в която живееше под наем в Мюнхен.

Адвокатът на бразилския футболист настоява, че клиентът му се нуждае от специализирана помощ. Добре познат адвокатски трик за отмяна на мярката "задържане под стража".

„Не се чувства никак добре, крайно потиснат е. Както виждам аз нещата, Брено е болен и се нуждае от помощ. Той се намира в трудна лична ситуация. Опитвам да го измъкна от ареста”, каза адвокатът Вернер Лайтнер пред вестник Билд.

Байерн опитват да го освободят под гаранция. В прокуратурата са склонни на такава мярка, но срещу висока сума.

„Големите щети от пожара (около 1,5 милиона евро-б.р.) са мащабът за евентуална гаранция”, каза говорител на институцията.

Президентът на Байерн Ули Хьонес нападна остро, но слабо мотивирано прокуратурата преди два дни заради ареста на Брено. Босът отхвърли мотивите, че футболистът може да се укрие или да избяга в чужбина.

"За нас е без значение къде работи господин Брено. Ние си вършим работата както при всеки друг случай. А тук става дума за престъпление, при което бягството е примамлива възможност", каза още говорителят на мюнхенската прокуратура.