Поставената под номер 6 в основната схема Мария Хосе Мартинес Санчес спечели титлата от международния тенис турнир на твърда настилка в Сеул (Южна Корея) с общ награден фонд 220 000 долара.

На финала рано тази сутрин испанката успя да се наложи след два тайбрека над тенисистката от Казахстан Галина Воскобоева – 7/6, 7/6 след малко повече от два часа игра и така завоюва петата си титла в своята кариера и втора от началото на сезона.

Решаващ за успеха на Мартинес Санчес се оказа именно опитът й в подобни решителни двубои, тъй като за представителката на Казахстан това бе първо участие в пряк сблъсък за титлата в надпревара от календара на WTA.

В първия сет играта протече изключително равностойно, като двете тенисистки си размениха по един пробив, но в заключителния тайбрек испанката бе безкомпромисна и след безапелационното 7:0 успя да поведе в резултата.

На старта на втората част обаче Воскобоева започна да притиска своята опонентка, реализира ранен пробив и поведе с 3/1, но допусна Мартинес Санчес да навакса изоставането си и да се добере до втория тайбрек, в който отново бе на висота и този път след 7:2 сложи точка на спора.

С успеха си в корейската столица Мария Хосе Мартинес Санчес си осигури 280 точки за световната ранглиста и чек за 37 000 долара, докато за Воскобоева останаха “скромните” 19 000 долара.

Статистиката от финала:

Мартинес Санчес

 

Воскобоева

54

1-ви сервис %

40

3

Асове

2

5

Двойни грешки

4

 3/5

Възможности за пробив

 3/3

 83/158

Общо спечелени точки

 75/158

 

Времетраене: 2.02 ч.