Галина Воскобоева срещу Мария Хосе Мартинес Санчес е финалът на тазгодишното издание на Откритото първенство на Корея по тенис, което се провежда в Сеул и е с общ награден фонд 220 000 долара.

Това стана факт след като днес двете спечелиха полуфиналните си сблъсъци, съответно срещу Полона Херцог и Клара Зкопалова.

За непоставената в основната схема Воскобоева това е първи финал в нейната кариера, като днес срещу словенката Херцог тя демонстрира веиколепна игра и завидна воля за победа, като напълно заслужено стигна до успеха с 6/1, 6/4..

В първия сет тенистката от Казахстан бе пълновластна господарка на корта и безпроблемно стигна до убедителното 6/1, като успя да реализира две от четирите си възможности за пробив, а от своя страна нито веднъж не загуби подаването си.

Във втория сет обаче картината на корта бе коренно различна и в началото Херцог имаше инициативата и дръпна в резултата с ранен пробив, но Воскобоева не само че заличи изоставането си, но след късен брейк стигна до крайната победа.

Далеч от подобна интрига се разви вторият полуфинал между Мария Хосе Мартинес Санчес и Клра Закопалова, като испанката с лекта стигна до победата – 6/3, 6/2.

Статистиката от двубоя между Воскобоева и Херцог:

Воскобоева

Херцог

49

1-ви севис %

59

4

Асове

2

6

Двойни грешки

3

 4/13

Възможности за пробив

 1/10

 77/136

Общо спечелени точки

 59/136

Времетраене: 1.32 ч.