Поставената под номер 7 в основната схема Шанел Шийпърс поднесе голямата изненада днес на международния тенис турнир на твърда настлика в Гуанджоу (Кит) с общ награден фонд 220 000 долара.

В драматична среща от полуфиналната фаза на надпревавата, тенисистката от Южна Африка, която за пъв път достигна до финалната четворка на турнир от подобен ранг, успя да отстрани водачката в схемата Мария Кириленко с 2:1 сета, в отделните части 7/5, 5/7, 6/4.

Двубоят започна и се разви изключително равностойно, като пробив в последния възможен момент донесе успеха на Шийпърс в първия сет.

Във втората част чаровната рускиня пък имаше шанса да спечели подаването на своята опонентка в самия край на сета и така да възстанови статуквото на корта.

В началото на заключителната трета част двете тенисистки си размениха по един пробив, но Шийпърс показа по-здрави нерви и след нов брейк сложи точка на този оспорван сблъсък, продължил близо три часа и половина.

Така в опит да продължи своята приказка Шанел Шийпърс ще се изправи срещу словачката Магдалена Рибарикова, която по-рано днес срази любимката на домакините Женг Жи със 7/5, 6/3.

Статистиката от сблъсъка между Шийпърс и Кириленко:

Шийпърс

Кириленко

61

1-ви сервис %

60

4

Асове

6

15

Двойни грешки

5

 6/13

Възможности за пробив

 5/15

 120/242

Общо спечелени точки

 122/242

Времетраене: 3.24 ч.