Днес си изиграха всички четвърфинални срещи от програмата на международния тенис турнир на твърда настилка в Сеул (Южна Корея) с общ награденфонд 220 000 долара.
 
В един от най-интересните сблъсъци испанката Мария Хосе Мартинес Санчес успя да отстани с 2:0 сета поставената под номер 3 в основната схема Юлия Гьоргес, в отделните части 7/6, 6/1.

След изненадващите отпадания на фаворитките Франческа Скиавоне и Марион Бартоли, именно младата германка бе считана за една от основните претендентки за трофея, но днес тя така и не успя да се противопостави на напористата испанка и се прости с надеждите за нещо по-значимо в турнира.

Известна интрига в двубоя имаше само в първия сет, в който Мартинес и Гьоргес си размениха по три пробива, но в последвалия тайбрек испанката показа по-здрави нерви и след 8:6 измъка сета.

Това сякаш сломи съпротивителните сили на симпатичната германка и във втория сет тя тотално загуби ритъма си на игра, допусна три безответни брейка и след час и 51 минути игра бе принудена да признае поражението си.

Всички резултати от днес:

Сеул
четвъртфинали:
М. Х. Мартинес Санчес 7 6
Юлия Гьоргес 6 1
Галина Воскобоева 6 6
Вера Душевина 2 3
Полона Херцог 6 6
Доминика Цибулкова 3 1
Клара Закопалова 6 4 6
Ваня Кинг 2 6 1