Поставената под номер 1 в основната схема Мария Кириленко се класира между осемте най-добри в тазгодишното издание на международния тенис турнир на твърда настилка в Гуанджоу (Кит) с общ награден фонд 220 000 долара.

След успешния си старт срещу Альона Бондаренко, днес чаровната рускиня с лекота преодоля съпротивата и на французойката Ирина Бремон, като за 80 минути игра стигна до крайното 6/3, 6/1.

Кириленко, за която това е едва вторият четвъртфинал през сезона, започна днешния двубой на високи обороти, успя да реализира шест от осемте си възможности за пробив, като от своя страна загуби само на два пъти подаването си.

В опит да намери място на полуфиналите рускинята ще се изправи срещу представителката на Украйна Татяна Лужанска, която по-рано днес записа труден успех над квалификантката Жао И-Жинг с 2:1 сета.

Междувременно място на четвъртфиналите си осигури и втората в основната схема Ярмила Гайдишова, която сътворипълен обрат срещу тенисистката от Люксембург Манди Минела за успеха си с 4/6, 6/2, 6/3.

Резултатите от днес:

осминафинали:
Татяна Лужанска 6 2 7
Жао И-Жинг 4 6 5
Урсула Радванска 2 6 6
Чан Юнг-Ян 6 2 2
Петра Мартич 4 6 6
Зарина Диас 6 2 4
Магдалена Рибарикова 6 6
Араван Резаи 4 1