Михаел Йонинг вече в 12 мача няма победа начело на Хамбургер. Срещу Борусия Мьонхенгладбах тимът му записа четвърта поредна загуба и е твърдо последен в Бундеслигата.

Въпреки това треньорът засега запазва поста си. Той ще води отбора и в следващия мач – в петък срещу Щутгарт. Вече само победа там може да го спаси обаче от уволнение.

„Говорим по различни теми, но няма какво да съобщим. Като гледах второто полувреме останах с впечатлението, че правим крачка назад. Тази загуба бе тежък удар”, каза шефът на управата на Хамбургер Карл-Едгар Ярхо.

Според Франц Бекенбауер в момента в клуба са в патова ситуация и нямат правилен ход.

"Не знам дали смяната на треньора може да промени нещо. Не знам треньор в целия свят, който сега да може да помогне на Хамбургер - може би някой магьосник от цирка, но не и нормален човек", каза Кайзерът по телевизия Sky.

Дори „реконструкторът” на отбора – спортният директор Франк Арнесен – усеща притеснението.

„Последни сме, вече положението става много сериозно. Ще решаваме ден за ден и седмица за седмица. В петък Йонинг сто процента ще е на пейката”, коментира Арнесен, цитиран от списание Шпортбилд.

„Проблемът е, че си тръгнаха много опитни играчи. Трябва ни йерархия. Но най-вече една победа, за да върнем отчасти доверието”, завърши датският специалист.