Асът на “Ямаха” Хорхе Лоренцо бе изключително ентусиазиран преди надпреварата за Голямата награда на Арагон – 14-ти кръг от шампионата при най-бързите мотоциклетисти – Мото ГП.

Испанецът пристигна на родна земя с приповдигнато самочувствие след успеха си на Мизано и бе обнадежден, че може още повече да съкрати аванса на Кейси Стонър на върха в генералното класиране.

За негово съжаление обаче по време на самото състезание на пистата “Моторленд”, нито той, нито съотборникът му Бен Спийс имаха сериозни шансове да спрат хегемонията на пилотите на “Репсол Хонда” Кейси Стонър и Дани Педроса.

“Третото място бе най-доброто, което ние можехме да постигнем този уикенд и в крайна сметка това направихме”, коментира на пресконференцията Лоренцо.

“ Предвид обстоятелствата се радвам, че успях да попадна на подиума и отчитам представянето си като успех. Искам да поздравя целия си щаб за усилията, които положиха и на феновете, които не спряха да ме подкрепят.”

“ След голямата радост в Мизано трябва да преглътнем разочарованието тук и да продължим напред и да преследваме победата във всяко едно от останалите четири надпревари до края на сезона.”

 “ Този уикенд имахме много проблеми главно със сцеплението и това ни попречи да бъдем напълно конкурентно способни на “Хонда”.

В подобно минорно настроение бе и вторият пилот на “Ямаха” Бен Спийс, който се нареди едва пети в крайното подреждане вчера.

“Знаех , че успехът ми на старта няма да продължи твърде дълго, като се има предвид как караха Кейси Стонър и Дани Педроса, но въпреки това се чувствах добре в началото на надпреварата.”

“Дори когато бях задминат от Стонър и Педроса имах усещането, че мога да се преборя за място на подиума, но след шестия тур гумите ми загубиха от качествата си и това се отрази сериозно на скоростта и на стабилността на машината”.

“Няма как да не бъда разочарован от подобно развитие на състезанието, тъй като всички работехме здраво и се надявахме на много повече.”

Временно класиране след ГП на Арагон:

  пилот мотор точки
1. Кейси Стонър Хонда 284
2. Хорхе Лоренцо Ямаха 240
3. Андреа Довициозо Хонда 185
4. Дани Педроса Хонда 170
5. Бен Спийс Ямаха 146
6. Валентино Роси Дукати 139
7. Ники Хейдън Дукати 114
8. Марко Симончели Хонда 106
9. Колин Едуардс Ямаха 90
10. Хироши Аояма Хонда 87