Аржентина потопи “Белградска арена” в сълзи, след като гаучосите детронираха досегашния шампион Сърбия в полуфиналния сблъсък на неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже – купа “Дейвис”.

След изиграването на първите три двубоя южноамериканците поведоха с 2:1 победи, а днес, в опит да стигне до пълен обрат, Богдан Обрадович реши да заложи на контузената си звезда - Новак Джокович.

И така в ранния следобед световният номер 1 се изправи срещу Хуан Мартин Дел Потро, но при резултат 6/7, 0/3, със сълзи на очи Джокович прекрати участието си, поради силни болки в гърба и на практика изпрати Аржентина на финала срещу тима на Испания.

Интересен факт е, че от трите си загуби до момента през сезона, две са след отказване на Джокович, но и в Синсинати, и днес в Белград това стана след като сърбинът загуби първата част и изоставаше сериозно във втората.

В протоколния последен мач от днешната програма на сблъсъка между Сърбия и Аржентина Янко Типсаревич също не изигра срещата си до край след като пък Хуан Монако се отказа след края на първия сет (при резултат 6/2 за Типсаревич).

Всички резултати от днес:

полуфинали:
Испания 4
Франция 1
Сърбия 2
Аржентина 3
плейофи:
Румъния 0
Чехия 5
Южна Африка 1
Хърватска 4
Чили 1
Италия 3
Япония 4
Индия 1
Белгия 1
Австрия 4