В сериозни неприятности се забърка настоящият носител на купа “Дейвис” – тимът на Сърбия, в решителния полуфинал от тазгодишното издание на най-престижната отборна тенис надпревара в света.

В отсъствието на безспорната си звезда – световният номер 1 Новак Джокович, в прословутата “Белградска арена” домакините губят с 0:2 от коравия тим на Аржентина след изиграването на днешните сблъсъци на сингъл.

В първия двубой от програмата Давид Налбандиян трябваше да се изправи срещу шампиона от току що завършилия US Open, но заради болки в гърба Ноле е отказал участие в схватката.

На негово място в последния момент Богдан Обрадович заложи на Виктор Троицки, но 16-ят в световната ранглиста сърбин не успя да се противопостави на Давид Налбандиян и отстъпи с 1:3 сета, в отделните части 4/6, 6/4, 2/6, 3/6.

Още по-тягостно мълчание настана в препълнената зала в сръбската столица след приключването на втория двубой за деня между Янко Типсаревич и Хуан Мартин Дел Потро, в който южноамериканецът дори не даде сет на своя опонент – 5/7, 3/6, 4/6.

Така утре ако тандемът Типсаревич/Зимунич не успеят да се наложат над Чела и Монако, то “плавите” ще се простят с надеждите да дублират титлата си от миналата година.

Статистиката от двубоя между Типсаревич и Дел Потро:

Дел Потро

Типсаревич

69

1-ви сервис

64

11

Асове

6

1

Двойни грешки

1

24

Непредизвикани грешки

51

42

Уинъри

46

 3/13

Възможности за пробив

 0/1

Времетраене: 2.31 ч.