Носителят на трофея от 2009 година Испания се приближи само на победа от финалния сблъсък в тазгодишното издание на неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже – купа “Дейвис”.

В препълнената “Плаза Де Торос” в Кордоба, възпитаниците на Алберт Коста поведоха с 2:0 победи на гостите от Франция и при евентуален успех утре в мача на двойки ще си гарантират мястото в директния сблъсък за трофея.

В първия мач за деня голямата звезда на домакините Рафаел Надал буквално разпиля Ришар Гаске, като за малко повече от два часа игра стигна до категоричния успех с 6/3, 6/0, 6/1.

Единствено в първата част французинът успяваше да поддържа някаква интрига, но в останалите две части взе само един гейм и напълно резонно напусна корта от страната на губещия.

Вторият двубой от програмата също премина през тоталната доминация на домакините, като в него Давид Ферер срази Жил Симон с 6/1, 6/4, 6/1.

Така утре честта да приключат евентуално полуфиналния двубой ще имат Фернандо Вердско и Фелисиано Лопес, които ако победят Лодра и Цонга ще обезсмислят двубоите на сингъл в неделя.

Статистика от двубоя между Рафа Надал и Ришар Гаске:

Надал

Гаске

61

1-ви сервис

62

2

Асове

2

2

Двойни грешки

2

28

Непредизвикани грешки

37

33

Уинъри

19

 7/16

Възможности за пробив

 0/0

Времетраене: 2.09 ч.