Настоящият шампионат при най-бързите мотоциклетисти – Мото ГП – навлиза в заключителната си фаза, като тази неделя ще се проведе 14-ят старт от календара, този  за Голямата награда на Арагон.

След изтощителните два поредни уикенда, в които станахме свидетели на вълнуващи гонки в Индианаполис и Мизано, пилоти и инженери имаха на разположение десетина дни да възстановят силите си и отново да се впуснат в люта битка за всяка една точка.

С победата си в Сан Марино шампионът Хорхе Лоренцо върна интригата за първото място, като от “Ямаха” вече официално обявиха, че единствената им цел е да дублират титлата си.

Разбира се, звездното трио на “Репсол Хонда” ще направи всичко възможно да бламира амбициите на своите основни конкуренти, а Стонър, Педроса и Довициозо нямат друга алтернатива освен да преследват местата на подиума.

Големите въпросителни и очаквания отново са свързани с тима на “Дукати”, които през изминалата седмица направиха редица тестове на новата си машина за следващия сезон, а самият Валентино Роси сподели, че резултатите са по-добри дори от очакваните.

Утре са свободните тренировки, в събота квалификациите за място, а в неделния следобед е самият старт за Голямата награда на Арагон.

Временно класиране:

  пилот мотор точки
1. Кейси Стонър Хонда 259
2. Хорхе Лоренцо Ямаха 224
3. Андреа Довициозо Хонда 185
4. Дани Педроса Хонда 150
5. Бен Спийс Ямаха 135
6. Валентино Роси Дукати 133
7. Ники Хейдън Дукати 105
8. Марко Симончели Хонда 93
9. Колин Едуардс Ямаха 87
10. Хироши Аояма Хонда 82