При победата на Байерн като гост на Виляреал с 2:0 Нилс Петерсен се появи в игра в началото на второто полувреме. Той влезе като смяна на контузилия се Маио Гомес.

В следващите 15 минути Петерсен имаше три стопроцентови положения за гол. Но ги изпусна всичките. Това му донесе критика.

„Той можеше да стане днес голмайстор на Шампионската лига. Толкова много голове изпусна”, разочарован бе Франц Бекенбауер пред телевизия Sat1.

„Много е талантлив, но аз си мисля, че при сегашната ситуация в Байерн само таланта не е достатъчен. Той трябва да се освободи от скромността си”, допълни Кайзерът.

Самият Петерсен  загатна, че е бил напрегнат.

„Разбрах в последния момент, че ще влизам в игра. Бих искал да бях вкарал гол още в първия ми мач в Шампионската лига, така щях да се поосвободя от напрежението. Радвам се на всяка минута игра, която треньорът ми дава”, каза нападателят.

Срещу Фрайбруг в последния кръг той вкара първия си гол в Бундеслигата. За попадение в Шампионската лига ще трябва да почака най-малко до края на месеца, когато е следващия мач на баварците.