Бившият вратар на Байерн и Германия Оливер Кан посъветва приемника си и на двата поста Мануел Нойер да си потърси специалист, който да му помага да поддържа психиката си на нужното високо ниво.

„При грешката срещу Гладбах се видя по колко тънък лед се движи той в Байерн. Има смисъл Нойер да се запознае с нови ментални методи ако иска дългосрочно да отговаря на изискванията на Байерн”, каза Кан в интервю за списание Шпортбилд.

„Всеки си избира сам пътя, но е важно да говориш с компетентни хора. Аз също се научих да канализирам по-добре напрежението и изискванията”, продължи Кан, който ходеше при германски професор докато играеше.

„Да си концентриран 90 минути и да трябва в решителния момент да хванеш две-три топки покачва напрежението много. Да си все на ниво в Байерн и в националния отбор е постоянно предизвикателство”.

Наскоро вторият вратар на Хановер Маркус Милер се подложи на лечение. Преди това германският национален вратар Роберт Енке се самоуби заради депресия.

„Вратарите знаят, че носят голямата отговорност и че всяка тяхна грешка може да реши мача. Това допринася за неимоверното покачване на вътрешното напрежение”, завърши Кан.