Нещата около Ариен Робен се затягат. След като още вчера стана ясно, че той няма да играе при гостуването на Байерн на Виляреал, то сега се говори и за още по-дълъг срок на възстановяване.

„Истината е, че в момента не може да се каже точно кога Робен ще се завърне на терена. Може след седмица-две, но може и след месец”, песимистично настроен е шефът на управителния съвет на Байерн Карл-Хайнц Румениге, цитиран от мюнхенския вестник tz.

Робен има възпаление в слабините, чийто причинител уж вече бил намерен.

„Надявам се да се върне в игра час по-скоро. Трябва обаче да няма никакви болки вече, когато започне да тренира”, отсече босът.

В същото време спортният директор на Байерн Кристиян Нерлингер направи уточнение относно договора на Робен. Наскоро президентът на клуба Ули Хьонес каза, че той ще бъде продължен и след 2013 година.

„Няма разпределение на времето. При нас по принцип преговорите по договори се водят от декември нататък. Сега имаме спортни цели, но като цяло знам, че Робен се чувства добре в Мюнхен”, обяви Нерлингер пред друг мюнхенски вестник – Мюнхнер Меркур.