Байерн взе през лятото голмайстора на германската Б-група. Нилс Петерсен вкара 24 гола за Енерги Котбус, а треньорът Юп Хайнкес побърза да го прибере в Мюнхен.

При разгрома над Фрайбург със 7:0 нападателят вкара първия си гол за отбора. И разбира, че засега е твърдо втори избор след Марио Гомес.

„По телевизията като гледаш и си мислиш: този гол щях да го вкарам и аз. Но още първия ден тук видях колко силен е Гомес – как се бори напред, а помага и в отбрана. Не мога да се надявам засега да го изместя”, признава Петерсен пред goal.com.

„Не съм си поставял за цел определен брой голове. Опитвам се използвам малкото минути, които съм на терена – следващия път може и да играя повече. Но си е трудно – Гомес също не иска да го сменят”, разбира 22-годишният футболист.

В момента той е втори нападател на Байерн, а Ивица Олич е контузен. Според Петерсен между двамата няма вражда за място в отбора.

„Мисля, че него го виждат по крилото, а мен като централен нападател. Радвах се на гола му срещу Хамбургер, очаквам той също да се радва на моите успехи”, призова към колегиалност Петерсен.