Полузащитникът на Байерн Бастиян Швайнщайгер демонстрира високо самочувствие преди мача на отбора си срещу Виляреал в Шампионската лига. Той очаква баварците да спечелят трофея.

„За този сезон съм си поставил целите: искам на финала в Мюнхен да спечелим Шампионската лига, а после с Германия да станем европейски шампиони. Тези две титли ми изглеждат много по-близо откогато и да било в последните години”, каза Швайни в разговор с вестник Билд.

„Започнахме добре сезона, но не трябва да се заслепяваме от резултатите. Противниците в групата на Шампионската лига ще ни затруднят максимално. Но трябва и да сме умни и да пестим сили”.

„Загубеният финал от Интер през 2010 не ни тежи. Целта ни е купата и аз мисля, че сега сме по-силни отколкото преди две години. Байерн е сред фаворитите в Шампионската лига”, продължи Швайнщайгер.

Той има договор с Байерн до 2016 година, но често е свързван с възможен трансфер.

"Преди да подновя през декември имах много добри предложения. Но като роден баварец за мен е много по-важно да спечеля голям трофей с Байерн отколкото с друг клуб. Идеята за чужбина ме блазни, но искам да си изпълня договора тук", завърши Швайни.