Волфсбург победи с 2:1 Шалке и прекъсна серията от три поредни загуби. Мачът беше с особен заряд – Феликс Магат изгради този отбор на Шалке, преди да бъде сменен с Ралф Рангник тази пролет. Двамата треньори имат стара вражда, днес Магат надделя.

Шалке започна по-добре срещата и още в 13-ата минута поведе. Фарфан прехвърли страхотно топката към Раул, който от воле прати топката в мрежата – 0:1. С това нападателят потвърди славата си на „автор на първи гол” – общо 167 пъти Раул извежда отбора си напред (155 пъти за Реал и 12 за Шалке).

Раул вече има 347 гола за клубовете, където е играл. Вкарал е в 276 мача, срещу 144 вратари, на 80 клуба на 62 различни стадиона.

Гостите играеха  по-добре в тази част от срещата. Чак в 29-ата минута Волфсбург изпълни първия си корнер в мача. Той не доведе до нищо, но след четири минути резултатът бе изравнен. Йонсон центрира от ляво и Манджукич с глава бе точен – 1:1.

Голът обърна развоя на мача и вече футболистите на Магат диктуваха темпото. Вратарят Ферман спаси удар на Треш, а малко преди почивката Раул изби пред голлинията удар на Манджукич.

Втората част продължи с тактическо надиграване като и двата отбора се предпазваха от грешка. Шалке имаше две положения, но гол не падна.

Победата на Волфсбург дойде след гол в 82-ата минута. Далечен удар на Шефер бе отклонен от Манджукич и стана неспасяем за вратаря – 2:1.