Ювентус – Парма, двубой от 1-вия кръг на италианската Серия А. Стадион "Ювентус Арена", 13:30 часа българско време.

След като не успя да надвие английския Нотс Каунти в приятелски мач през седмицата, Ювентус излиза за първа победа на новия си стадион "Ювентус Арена". Съперникът на "бианконерите" е Парма, а двубоят е част от първия кръг на италианската Серия А. От няколко години двата тима, които само допреди десетилетие минаваха за сериозни европейски грандове, се представят разочароващо във всички турнири. През миналия сезон Ювентус и Парма завършиха съответно на 7-мо и на 12-то място в елита на Италия и тази кампания ще гонят по-предно класиране.

ЮВЕНТУС

Групата за мача: Буфон, Сторари, Киелини, Де Челие, Барзали, Бонучи, Лихтщайнер, Сьоренсен, Пациенца, Маркизио, Елиа, Пирло, Видал, Красич, Джакерини, Пепе, Дел Пиеро, Вучинич, Тони, Матри

Контузени: Якуинта

Вероятен състав: Буфон, Лихтщайнер, Бонучи, Киелини, Де Челие, Пирло, Маркизио, Красич, Елиа, Вучинич, Матри


ПАРМА

Групата за мача: Миранте, Паварини, Галинета, Брандао, Фелтчер, Лукарели, Палета, Рубин, Сантакроче, Дзакардо, Блази, Галопа, Джадид, Модесто, Мороне, Мусачи, Нванкво, Валиани, Зе Едуардо, Биабиани, Креспо, Флокари, Джовинко, Пеле
 
Контузени: Гоби, Паладино, Маркес, Данило Перейра

Вероятен състав: Миранте, Дзакардо, Палета, Лукарели, Рубин, Валиани, Мороне, Галопа, Модесто, Джовинко, Пеле


Прогноза на Gol.bg:

През миналия сезон Парма победи Ювентус на два пъти. Особено болезнена за "бианконерите" беше загубата през зимата с 1:4 на собствен терен, при която 3 гола отбелязаха юношите на "Старата госпожа" Себастиан Джовинко и Рафаеле Паладино.

Сега двамата отново са в Парма, но в групата за мача присъства само Джовинко, тъй като Паладино е контузен.

Това обаче не е единственият проблем с травма в състава на Франко Коломба. От отбора поради контузии отсъстват и Масимо Гоби, Фернандо Маркес и Данило Перейра.

От друга страна Ювентус се намира в сравнително добро физическо състояние. Мениджърът Антонио Конте няма да може да разчита само на нападателя Винченцо Якуинта, който все още не се е възстановил от травма в бедрото.

За сметка на това изглежда, че Вучинич е готов за игра и с оглед на схемата 4-2-4, която налага Конте, ще атакува заедно с Матри, Красич и Елиа.

Очаква се Парма да заложи на по-прибрано 4-4-2, като тимът ще разчита на бързината и техниката на Джовинко в предни позиции.

Въпреки че и двата отбора ще търсят победата в първия си мач от новия шампионат, "бианконерите" сякаш разполагат с по-качествените играчи, а имат и домакинско предимство.

Буфон, Дел Пиеро и компания ще бъдат максимално мотивирани да постигнат исторически първи успех на новия си стадион и най-вероятно ще спечелят, макар и с минимална разлика.


Резултат: Ювентус - Парма 2:1