Серена Уилямс ще се изправи днес срещу Саманта Стоусър във финала на тазгодишното издание на последния за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк.

След като късно снощи австралийката спря устрема на приятната изненада в надпреварата Анжелика Кербер, рано тази сутрин любимката на домакините и трикратна носителка на трофея Серена Уилямс буквално прегази световната номер 1 Каролине Возняцки с 6/2, 6/4.

Както мнозина специалисти очакваха американката имаше тотално предимство в двубоя, като единствено от нея зависеше в хода на двубоя дали дадена точка ще бъде спечелена или не.

Въпреки своите многократни изказвания, от другата страна на мрежата Возняцки остана крайно пасивна, единствената й цел бе да се опита да държи топката в разиграванията,  но тази тактика не би могла да има какъвто и да е ефект срещу тенисистка от класата на Серена.

В първия сет по-малката от сестрите Уилямс на три пъти проби подаването на датчанката и с лекота стигна до крайното 6/2, а в началните минути на втората част Серена успя да дръпне с 3/1 и до края на мача не позволи на Возняцки да заличи преднината й.

Така за пети път в своята кариера Серена Уилямс достигна до заключителния сблъсък на “Артър Аш Стейдиъм”, като на емблематичната дата за американците 11 септември ще има възможността да триумфира с ценното отличие.

Статистиката от двубоя:

Уилямс

Возняцки

62

1-ви сервис %

67

11

Асове

1

4

Двойни грешки

2

 5/11

Възможности за пробив

 2/5

34

Уинъри

5

34

Непредизвикани грешки

12

Времетраене: 1.26 ч.