Няма как приятелите на тениса да бъдат по-доволни, след като четиримата най-добри в мъжкия тенис достигнаха до полуфиналите в тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк.

За последно станахме свидетели на титаничните сблъсъци в голямото каре на Ролан Гарос, като капризът на съдбата и силата на жребия отново определиха Новак Джокович да срещне Роджър Федерер, а Рафа Надал да се изправи срещу Анди Мъри.

Именно с двубоя между Джокович и Федерер ще се открие днешната програма на супер съботата във Флашинг Медоус, като това ще бъде 24-ти официален сблъсък между двамата, а балансът до момента е 14 : 9 в полза на Маестрото от Базел.

Федерер бе този, който спря феноменалната серия на сърбина, побеждавайки го в Париж реди 3 месеца, а според собствените му думи сега е готов отново да накаже световния номер 1.

Джокович показа признаци на умора в първите две части от мача си срещу Типсаревич, но за разлика от тенисистите в долната част на схемата имаше достатъчно време да се възстанови напълно и да е на 100 % готов за днешната решителна битка.

Веднага след приключването на този двубой ще се изиграе и вторият полуфинал, противопоставящ шампиона Рафаел Надал на британеца Анди Мъри.

Рафа изигра един от най-силните си мачове снощи срещу Родик и ако успее днес да повтори тази игра, то със сигурност отново ще попадне в директния сблъсък за трофея.

Както и да се развият битките днес едно е гарантирано – чака ни невероятно зрелище и много емоции и незабравими мигове.

Ето и програмата:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Артър Аш Стейдиъм
  полуфинали/мъже
19.00 ч. Роджър Федерер
  Новак Джокович
не преди Рафа Надал
21.45 ч. Анди Мъри
  полуфинали/жени
2.00 ч. Каролине Возняцки
  Серена Уилямс
  Грандстенд
1.00 ч. Саманта Стоусър
  Анжелик Кербер