Заради двата провалени дни от програмата на тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк организаторите бяха принудени да прекроят предварителното разписание на двубоите.

За да не се наложи тенисистите от долната частна схемата да играят четири двубоя в четири последователни дни, финалът при мъжете и тази година бе преместен и ще се играе в понеделник.

Така тази вечер вниманието на всички приятели на тениса ще бъде насочено само към два мача – последните четвъртфинални сблъсъци, които противопоставят Рафаел Надал на Анди Родик и Анди Мъри на Джон Иснър.

Първи на “Артър Аш Стейдиъм”, около 19.00 ч. българско време, ще излязат Мъри и Иснър, като тук британецът определено е сочен за фаворит, предвид великолепната му игра в защита и значително по-големия опит в двубои от подобно равнище.

Изключително интригуващ се очертава да бъде вторият четвъртфинал от днешната програма (той ще стартира непосредствено след приключването на срещата между Мъри и Иснър), в който един срещу друг ще се изправят местният любимец Анди Родик и настоящият шампион Рафаел Надал.

И Надал, и Родик изхабиха много нерви покрай проточилите се осминафинали, но със сигурност днес ще предложат най-доброто на което са способни, за да стигнат до крайния успех.

Рафа започна разконцентрирано сблъсъка си срещу Жил Мюлер, но надали би си позволил подобен лукс срещу Родик, докато американецът демонстрира похвална воля за победа и силна амбиция в мача си срещу Ферер, които ще са му крайно необходими и днес.

Балансът между Надал и Родик:

година

турнир

победител

2010

Финален Мастърс

Надал

2010

Мастърс Маями

Родик

2009

Мастърс Индиън Уелс

Надал

2008

Davis cup

Надал

2008

Куинс клъб

Надал

2008

Дубай

Родик

2007

Мастърс Индиън Уелс

Надал

2004

Davis cup

Надал

2004

US Open

Родик