Във вълната от млади таланти, която днес залива германския футбол след реорганизацията от началото на века, е Марко Ройс. Офанзивният полузащитник на Борусия Мьонхенгладбах е част от ръзширения състав на Йоахим Льов.

За бъдещото си развитие той е наясно с едно: няма да ходи в Байерн Мюнхен.

„За мен подобно нещо е немислимо. Сега се чувствам щастлив в Гладбах, за друго ще се мисли когато му дойде времето”, каза Ройс пред вестник WAZ.

По повод друг играч наскоро президентът на Байерн Ули Хьонес каза, че вече мнозина, които са декларирали, че няма да отидат в Мюнхен, накрая са преминавали при баварците.

Марко Ройс не скри, че се надява един ден да заиграе в Англия и по специално в Арсенал.

„Всеки си има любим клуб от дете, при мен това е Арсенал. Най-вече ги харесвам заради игровата им култура”, споделя 22-годишният Ройс, чийто договор с Борусия и до 2013 година.

Младата звезда на отбора получи нов договор, в който има твърдо записани суми за трансфер. През лятото на 2012 година той ще струва 18 милиона евро. Това лято Ювентус се интересуваше от него.

Ройс е в Борусия от лятото на 2009 година. Досега има 20 гола в 69 мача. Предстои дебют за Германия. Йоахим Льов повика халфа на няколко лагера досега.