Тази вечер станаха ясни полуфиналистките на провеждащия се в момента последен за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк.

Както мнозина специалисти вече предрекоха до тази фаза от надпреварата безпроблемно достигна основната фаворитка за трофея Серена Уилямс, която по-рано тази вечер постигна чиста победа над Анастасия Павлюченкова със 7/5, 6/1.

Двубоят на “Артър Аш Стейдиъм” започна нервно и за двете състезателки, които не успяха да удържат подаванията си в първите шест гейма, но след това сервисът и на двете се стабилизира и сетът постепенно започна да отива към тайбрек.

В 12-ия гейм обаче Павлюченкова се поддаде на огромното напрежение и позволи на Серена да стигне до брейк в последния възможен момент, който на практика донесе успеха на американката в първата част.

Това сломи съпротивителните сили на рускинята и във втория сет Уилямс бе пълновластна господарка на корта, като след два безответни пробива стигна до крайния успех.

Далеч по-драматичен се оказа сблъсъкът между световната номер 1 Каролине Возняцки и състезаващата се за Германия – Андреа Петкович.

В първия сет Петкович допусна множество непредизвикани грешки, които допълнително улесниха задачата на Возняцки и тя с лекота стигна до крайното 6/1, но картината във втората част се промени коренно.

Първоначално изглеждаше така, сякаш датчанката има инициативата и дори стигна до възможността да сервира за мача в деветия гейм (при 5/3), но последва впечатляваща серия от страна на Петкович, която след три поредни гейма в своя полза получи правото на свой ред да сервира за сета.

Последва нов пробив и тайбрек, а в него консервативната игра на Возняцки й се отплати и след 7:5 тя се класира за полуфиналите.

Там световната номер 1 ще се изправи срещу Серена Уилямс, а в другия полуфинал една срещу друга ще застанат Сам Стоусър и приятната изненада до момента Анжелик Кербер.

Всички резултати от днес при жените:

четвъртфинали:
Каролине Возняцки 6 7
Андреа Петкович 1 6
Серена Уилямс 7 6
Ан. Павлюченкова 5 1
Анжелик Кербер 6 4 6
Флавия Пенета 4 6 3
Саманта Стоусър 6 6
Вера Звонарьова 3 3