Сравнително благоприятно за домакините се развиха днешните двубои от четвъртия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк.

В двубой изпълнен с много драматизъм и какви ли не перипетии местният любимец Анди Родик преодоля съпротивата на коравия испанец Давид Ферер с 3:1 сета, в отделните части 6/3, 6/4, 3/6, 6/3.

По предварителен разчет срещата трябваше да се играе на “Луис Армстронг Стейдиъм”, но поради подгизнала настилка двубоят бе преместен на корт номер 13.

Номер 13 обаче не се оказа фатален за Родик, който контролираше събитията в първите две части и заслужено си осигури комфортен аванс от 2:0 сета.

В третата част обаче Ферер демонстрира познатия си непримирим дух и след агресивна игра от основната линия и отлични ретури успя да намали преднината на американеца и да вкара мача в четвъртия сет.

В него дори испанецът поведе с ранен пробив и когато по всичко изглеждаше, че ни предстои пети сет Родик изригна, заличи пасива си и докара нещата до победен за него завършек.

Така за 19-ти път в своята кариера Анди достигна до четвъртфиналите на турнир от Големия шлем, а следващият му съперник ще бъде шампионът Рафа Надал.

Преди минути пък друг американец – Джон Иснър – също се класира за финалната осмица след трудна победа над Жил Симон със 7/6, 3/6, 7/6, 7/6.

Единствено Доналд Янг трябваше преглътне вкуса на поражението днес, но имайки предвид, че срещу него бе Анди Мъри това не бе кой знае каква изненада.

Статистиката от сблъсъка между Родик и Ферер:

Родик

Ферер

67

1-ви сервис %

58

19

Асове

12

2

Двойни грешки

4

 4/7

Възможности за пробив

 2/9

41

Уинъри

49

27

Непредизвикани грешки

34

Времетраене: 2.39 ч.