След двата провалени дни от програмата на Откритото първенство на САЩ по тенис и многото изхабени нерви, както от състезателите, така и от организаторите, големия въпрос, който всички си задават е дали най-накрая дъждът над Ню Йорк ще спре.

По предварителна заявка днес на “Артър Аш Стейдиъм” първи трябва да излязат Рафа Надал и Жил Мюлер, като двамата ще продължат двубоя си от вчера, който бе прекъснат след само 20-ина минути игра при резултат 3/0 гейма в полза на левичаря от Люксембург.

Надал вече бурно изрази недоволството си от решението на длъжностните лица да стартират осминафиналните сблъсъци при недостатъчно изсушени кортове, а тоталната разконцентрация на испанеца доведе до ранен пробив в полза на неговия опонент.

За съжаление и днешната метеорологична прогноза е за купесто-дъждовна облачност с голяма вероятност за валежи, което още повече ще усложни обстановката и изнерви тенисистите.

Ако времето позволи, след приключването на двубоя между Надал и Мюлер на централния корт ще се появят Серена Уилямс и Анастасия Павлюченкова, а последният мач от дневната сесия ще бъде между сънародниците Новак Джокович и Янко Типсаревич.

За вечерната сесия организаторите са предвидили само един сблъсък на “Артър Аш Стейдиъм”, но пък той несъмнено е гвоздеят на програмата – 5-кратния носител на трофея Роджър Федерер срещу Жо-Вилфред Цонга.

Ето и програмата:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Артър Аш Стейдиъм   Луис Армстронг Стейдиъм
18.00 ч. Рафа Надал  (0) 18.00 ч. Давид Ферер  (1)
  Жил Мюлер   (3)   Анди Родик     (3)
не преди Серена Уилямс не преди Каролине Возняцки
20.00 ч. Ан. Павлюченкова 20.00 ч. Андреа Петкович
следва Новак Джокович            Грандстенд
  Янко Типсаревич 18.00 ч. Анди Мъри  (1)
2.00 ч. Роджър Федерер   Доналд Янг  (2)
  Жо-Вилфред Цонга не преди Саманта Стоусър
20.00 ч. Вера Звонарьова