За огромно съжаление и разочарование на приятелите на тениса и тази нощ няма може да гледаме мачове от програмата на Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк.

След 5-часово ходене по мъките организаторите най-накрая взеха решение да отложат всички мачове от днешната програма при мъжете и да ги пренасочат за утре.

Така след като бяха извадени на “Артър Аш Стейдиъм” малко след 19.00 ч. българско време и изиграха само 3 гейма, Рафа Надал и Жил Мюлер (както и останалите осминафиналисти от долната част на схемата) ще трябва да доиграят двубоя си утре.

Това навярно още повече ще засили недоволството на испанеца, който вече оглави спонтанния бунт на тенисистите срещу АТР и американската тенис асоциация, отговарящи за провеждането на шампионата.

 За да намалят загубите си от лошите метеорологични условия тенисистите били заставени да започнат своите двубои от днешната програма, въпреки че кортовете не били идеално сухи, което само по себе си е предпоставка за сериозни евентуални травми.

Освен това според всички метеорологични прогнози прозорецът от хубаво време, позволяващо игра, се е очаквало да бъде не по-голям от половин час, и това не оправдавало решението на организаторите да стартират днешните срещи.

“Мислите само за пари” е репликата, която камерите на ESPN улови да изрича Рафа Надал към един от супервайзерите на турнира, имайки предвид, че по регламент стойността на всеки един закупен билет на Флашинг Медоус трябва да бъде възстановена, ако метеорологичните условия не позволят да се играе тенис повече от 90 минути.

Ето и програмата на отложените мачове за днес при мъжете:

 

IV кръг:
Рафа Надал 0 *
Жил Мюлер 3
Анди Мъри 1 *
Доналд Янг 2
Анди Родик 3 *
Давид Ферер 1
Джон Иснър 0
Жил Симон 0
четвъртфинали:
Роджър Федерер
Жо-Вилфред Цонга
Новак Джокович  
Янко Типсаревич