Кариерата на Мануел Нойер върви добре – на млади години стана германски национал, направи многомилионен трансфер в Байерн. Стилът си той опитва да гради въз основа на друг спорт.

„Още в училище стоях на вратата в мачовете по хандбал, винаги съм се интересувал от този спорт”, признава той пред вестник Билд.

„В положение човек срещу човек, тоест когато нападателят изскочи сам срещу мен, аз опитвам да имитирам вратар от хандбала. Бързам към противника и опитвам да му се изпреча на пътя, така че да му остане само възможността да бие бързо”, разкрива тактиката си Нойер.

Той вече игра в Гелзенкирхен – града на бившия му отбор Шалке. Но с фланелката на Германия. Съвсем скоро трябва да се върне там като играч на Байерн.

„Със сигурност феновете на Шалке няма да ми израдват особено. Но това не трябва да играе роля за мен, имам предвид това, което става около терена”, размишлява Нойер.

След победата на Германия над Австрия Нойер бе освободен от Йоахим Льов да се готви с Байерн. Той ще бъде на вратата в следващия мач – срещу Фрайбург.